Notícies de fotograma

08/06/2011
General
2241

Córdoba 100 anys de fotogrames

Còrdova és una ciutat d'Andalusia, Espanya, capital de la província homònima, situada en una depressió a la vora del Guadalquivir i al peu de Sierra Morena.
És la tercera ciutat d'Andalusia tant per mida com per població, només per darrere de Sevilla i Màlaga. Avui és una ciutat de mida mitjana, en el casc antic encara podem contemplar edificacions amb elements arquitectònics de quan Còrdova va ser la capital de la Hispània Ulterior en temps de la República romana, o de la província Bètica durant l'Imperi romà i del Califat de Còrdova durant l'època musulmana, els dirigents van governar gran part de la Península Ibèrica. Segons els testimonis arqueològics, la ciutat va arribar a comptar amb al voltant d'un milió d'habitants cap al segle X, sent la ciutat més gran, culta i opulenta de tot el món.
Les mesquites, les biblioteques, els banys i els socs, abunden a la ciutat, gestant les bases del Renaixement europeu. Durant la llarga edat mitjana europea, a "Corduba" florir les lletres i les ciències. La ciutat va comptar amb multitud de fonts, enllumenat públic i clavegueram, durant l'època de major esplendor califal.
El seu casc històric va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1994, encara que deu anys abans, el 1984, l'havia estat la Mesquita-catedral de Córdoba. És candidata a la capitalitat cultural europea per a l'any 2016.
Còrdova ha estat el lloc del naixement de tres grans filòsofs: el estoic romà Sèneca, el musulmà Averrois i el jueu Maimònides. També van néixer a Còrdova els poetes Lucà, Juan de Mena i Luis de Góngora.

  Mapa Web  |  Avís legal  |  Contacte  |  Disseny ©2011 LEDMedia, art digital